woensdag 24 juni 2009

Outlook 2010

Hetze in Twitterland. Een petitie doet de ronde tegen Microsoft omwille van het feit dat Outlook 2010 Office Word voor de rendering van html mails zou gebruiken.

Ok, leuk is dat niet, gewoon 1 e-mailclient die blijft met zijn eigenaardigheden, en die je nauwkeurig moet testen. Er wijzigt dus niets.

Want:
  • Outlook 2007 gebruikt ook al Office Word. Er is toen in de tijd dat dit bekend gemaakt werd, ook een storm van protest geweest, alleen was die in veel beperktere kring. En uiteindelijk bleek het allemaal nogal mee te vallen.
  • Zelfs als je het Outlook 2010 issue kan oplossen, moet je toch nog die krengetjes van e-mailclients van Gmail, Yahoo en Hotmail tacklen.
    Want oh surprise: die hebben het ook niet zo begrepen op gebruik van CSS. Dus als je nu goed wil renderen, dan moet je al werken met tabellen en CSS achterwege laten.
    En dan praat ik nog niet van de Webmails van lokale isp's die je soms ook een peer kunnen stoven (en mensen zich maar afvragen waarom hun e-mailmarketing niet werkt).
    Tot nu toe zie ik alleen Apple Mail en Outlook Express/Windows Vista zelden uit de bocht gaan.
Niettemin geef ik mijn steun aan die petitie, hoe minder verschillende e-mailclients, hoe meer vreugde.

Wat me wat tegensteekt: Email Standards Org verpakt het nogal tendentieus. Volksmenners!
  • Het voorbeeld dat gegeven wordt is een rendering test tussen Outlook 2000 (wie werkt daar nog mee?) en Outlook 2010. Over 2003 en 2007 geen woord.
  • En ze laten uitschijnen dat de andere leerlingen van de klas wel hun best doen. De-eehhh.
    Tabellen zullen nog wel een tijdje meegaan, dat is net zolang tot de webmails stoppen met het strippen van CSS.
Maarre: knap staaltje van de inzet van Twitter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten