zondag 12 juli 2009

Het raadsel van het regeerakkoord

Het is me een raadsel hoe de Vlaamse regering het regeerakkoord vredevol zal uitvoeren.

Afgelopen week verklaarde elke politieke partij heel tevreden te zijn over het akkoord, en benadrukten ze dat hun prioriteiten goed aan bod komen.
Vermits ik uit geen enkele verkiezingscampagne de woorden "besparen", "snoeien", "minder uitgaven" heb onthouden, associeer ik de prioriteiten van de verschillende partijen vooral met spenderen.

Bij de officiële verklaring van het regeerakkoord hoor ik dan de bel "besparing" rinkelen, dit zelfs in een heel schuchtere, voorzichtige combinatie met "ambtenaren".
Uitdaging nr. 1, want zal SP.A zomaar ambtenaren laten afvloeien?

Uitdaging nr. 2 wordt het verzoenen van de Voka-man Philippe Muyters met de De Lijn vrouw Ingrid Lieten. Hij moet het budget in evenwicht houden (besparen!) en zij is verantwoordelijk voor o.a. de ambtenaren (uitgeven!).

Als ex-baas van De Lijn lag ze de laatste tijd ook meer en meer onder OpenVLD en Unizo-vuur i.v.m. het escaleren van het budget van De Lijn zonder dat eigenlijk heel duidelijk was wat de bijdrage tot milieu, beter mobiliteit, ... was. We kunnen misschien alvast preventief besparen door de budgetten daar niet op te trekken...

Het najaar belooft spektakel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten