zondag 27 juni 2010

Steeds meer single vrouwen laten eicellen invriezen

Groot nieuws dit weekend! "Social freezing" is hip en trendy.

Ik kan me al voorstellen hoe ze ertoe gekomen zijn, daar op het UZ Brussel.

Fictief verslag van een fertiliteitsmeeting:

"Ok mensen, we stevenen af op een budgettair tekort dit jaar, en ik zou graag ideeën krijgen van hoe we de tekorten kunnen aanvullen, liefst op een duurzame recurrente wijze, want het ziet er naar uit dat er zwaar gesnoeid zal worden in de sociale zekerheid, dus ik wil alleen maar voorstellen die daar niet door geraakt zullen worden."

Algemene stilte.

Tot 1 van de stagiairs haar mond opendoet en voorstelt om "Reclame te maken voor het invriezen van eicellen zonder dat daar een medische reden voor is".

"Wij mogen geen reclame maken."

"Dan doen we toch een enquête, en dan verspreiden we de resultaten net voor een weekend waarin komkommernieuws een grote nieuwswaarde heeft".

"Oh ja, als Woestijnvis dat kan, dan wij ook".

"Ok, aan de slag. Zorg dat de vraagstelling zo is dat die goede resultaten oplevert voor onze doelstelling en zoek ook een trendy naam voor het fenomeen, iets met social in."

En de pers, die nam het klakkeloos over...

Als iemand mij kan vertellen wat de werkelijke mathematische conclusies van deze enquête zijn, graag je reactie in de commentaren!
Uit de pers:
70 pct van de ondervraagde vrouwen is Nederlandstalig en liefst 75 pct daarvan komt uit Nederland. 
Daarnaast werd een uitgebreide steekproef afgenomen. Van de 1.000 Belgische vrouwen die werden bevraagd tussen 20 en 40 jaar, heeft 77 pct al gehoord van de mogelijkheid om eicellen in te vriezen, maar slechts 3 pct geeft aan dat ook werkelijk te willen laten doen. Daarnaast overweegt zo'n 30 pct om misschien eicellen preventief in te vriezen, terwijl de helft van de vrouwen (51 pct) dat niet zou doen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten